ЄБРР закликає уряд докапіталізувати Ощадбанк - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР закликає уряд докапіталізувати Ощадбанк - ЗМІ

Фондовий ринок
561
Сьогодні невирішеним залишається питання перспективи докапіталізації Ощадбанку. “Зважаючи на показники достатності капіталу Ощадбанку, НБУ не погоджує докапіталізацію. З іншого боку — ухвалена нещодавно стратегія розвитку банку передбачає виділення додаткового ресурсу. За інформацією ЕП, ЄБРР також виступає за докапіталізацію Ощадбанку перед входженням в його капітал”, – пише ЕП.
Згідно зі звітністю Ощадбанку, на 01.09.2018 його показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу становив 16,87% (вимога НБУ – не менше 10).
У травні ЄБРР публічно заявляв про можливість входження в капітал Ощадбанку до кінця року.
У липні глава правління Ощадбанку Андрій Пишний заявляв про потребу в докапіталізації банку на 11 млрд грн.
Це при тому, що в 2014-2017 роках держава залила в капітал Ощадбанку (через випуск держоблігацій) 31,3 млрд грн, що перевищує суму його збитків у цей період на 10 млрд грн. Вказані витрати держави – без врахування купонних платежів Мінфіну по докапіталізаційним ОВДП.
До речі, ви можете отримувати більше з вашого депозиту від Ощадбанку. Finance.ua домовився з банком, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Гроші ніколи не завадять. А вигідну надбавку до відсотку можна оформити в три кроки.

Хочу більше з депозиту 💵

За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас