Механізм концесії спочатку відпрацюємо на двох морських портах - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Механізм концесії спочатку відпрацюємо на двох морських портах - Омелян

Казна та Політика
161
Міністерство інфраструктури відпрацює на порту “Ольвія” та Херсонському морському торговельному порту механізм концесії.
Про це в коментарі журналістам сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Концесія – це саме той механізм, який дасть максимальні надходження до державного бюджету, збереже державну власність як національне надбання, створить нові робочі місця, залучить іноземні інвестиції. У випадку двох морських портів вперше в Україні ми маємо техніко-економічне обґрунтування і заявки від більш ніж 20 міжнародних компаній, які готові взяти участь у тендері”, – сказав Омелян.
За його словами, проекти з передачі в концесію усіх морських портів будуть пілотними, надалі механізм концесії може бути застосований і в інших галузях, наприклад, у будівництво платних доріг, які будуть йти паралельно з безкоштовними, а також у аеропортовій області.
“Ми зараз готуємо ті регіональні аеропорти, які працюють з невисокими показниками завантаженості або плануються до відновлення роботи. Я вважаю, що вони також можуть представляти інтерес для концесіонерів”, – зазначив Омелян.
Як повідомлялося, Мінінфраструктури розпочало підготовку до передачі в концесію стивідорної компанії “Ольвія” та Херсонського морського торговельного порту.
Ініційований Мінекономрозвитку законопроект № 8125 “Про концесії” був внесений Кабінетом Міністрів до Верховної Ради 15 березня 2018 року. 3 квітня Рада ухвалила цей законопроект за основу. У міністерстві сподіваються на його ухвалення в цілому до кінця року.
Концесія як найбільш поширена форма державно-приватного партнерства передбачає, що держава чи орган самоврядування на платній та строковій основі передає суб’єкту підприємницької діяльності (концесіонеру) право створити (побудувати) об’єкт концесії чи суттєво його поліпшити та (або) здійснювати управління (експлуатацію).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас