Кодекс з процедур банкрутства поліпшить позиції України в Doing Business - Петренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кодекс з процедур банкрутства поліпшить позиції України в Doing Business - Петренко

Казна та Політика
162
Ухвалення Радою у другому читанні Кодексу України щодо процедур банкрутства забезпечить зростання України на 80 позицій у рейтингу Doing Business за напрямком «Рішення неплатоспроможності».
Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.
«Якщо українські парламентарії зможуть ухвалити у другому читанні Кодекс України з процедур банкрутства, наша держава, за оцінками експертів, зможе піднятися в рейтингу Doing Business відразу на 80 позицій за напрямком «Рішення неплатоспроможності». Це значить – нарешті увійти у першу сотню країн за цими проблемними для нашої держави й усього українського бізнесу питаннями», – наголосив Петренко.
Він додав, що такий крок забезпечить поліпшення позицій України в рейтингу легкості ведення бізнесу відразу на 9 позицій, що може дати нашій державі додаткових 6 мільярдів доларів інвестицій.
Серед новацій кодексу Петренко виділив спрощення доступу до процедур, збільшення можливостей для санації та створення ефективних механізмів позасудового врегулювання, об’єднання мирової угоди і санації в єдину процедуру, поліпшення умов участі у процедурах банкрутства кредиторів та підвищення рівня захищеності їхніх прав, значне скорочення строків розгляду справ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас