Субсидію не видадуть боржникам з аліментів - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидію не видадуть боржникам з аліментів - Мінсоцполітики

Казна та Політика
284
Міністерство соціальної політики продовжує вдосконалювати правила отримання українцями субсидій.
Як розповів гендиректор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики, в нових правилах планується при розрахунку субсидії не враховувати в сукупний дохід сім’ї сплачені аліменти і спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби.
Водночас, відмовити в отриманні допомоги зможуть тим, хто відповідно до Єдиного реєстру боржників, має заборгованість по сплаті аліментів більше трьох місяців (крім випадків, коли боржник є алко- або наркозалежним, що підтверджується відповідною довідкою від лікаря).
Разом з цим, в нових правилах прописали можливість місцевим комісіям (районним, міським, сільським) в окремих випадках самостійно приймати рішення про призначення субсидії після вивчення матеріально-побутових умов заявника. Наприклад, в разі, коли один з членів домогосподарства не має доходу і перебуває у тяжких життєвих обставинах, пов’язаних з хворобою когось із родини (в тому числі, якщо той, будучи працездатним, страждає від алко- чи наркозалежності).
Разом в цим, комісія зможе прийняти рішення про призначення субсидії по наднормативній площі житла окремим категоріям громадян: тим, хто отримує пенсію у зв’язку з втратою годувальника, пенсію за вислугою років, або є інвалідом з дитинства, а також дітям-інвалідам.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас