Директор Danske Bank подав у відставку через відмивання грошей в естонській філії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор Danske Bank подав у відставку через відмивання грошей в естонській філії

Фондовий ринок
251
Головний виконавчий директор Danske Bank Томас Борген заявив про вихід у відставку.
“Очевидно, що Danske Bank не впорався з відповідальністю в тому, що стосується передбачуваного відмивання грошей в Естонії. Я глибоко шкодую про це. Хоча розслідування зовнішнього правового бюро уклало, що я виконував свої юридичні обов’язки, я впевнений, що буде краще для всіх сторін, якщо я подам у відставку”, – наводяться слова Т.Боргена в прес-релізі банку.
Він зазначив, що в якості головного виконавчого директора несе відповідальність за все, що відбувається в банку. “Мені було вже деякий час ясно, що відставка – це правильний вчинок, який слід зробити, але я відкладав це рішення, оскільки відчував за собою відповідальність провести банк через цей складний період до оприлюднення результатів розслідування”, – заявив Т.Борген.
Голова ради директорів Danske Bank Оле Андерсен висловив жаль, що доводиться попрощатися з Т.Боргеном, але додав, що вони постійно обговорювали це питання, і що він поважає рішення головного виконавчого директора і вважає його правильним.
Danske Bank в середу також повідомив, що відмовляється від 1,5 млрд данських крон (близько 200 млн євро) виручки від усіх проведених в естонській філії сумнівних угод. Банк вирішив пожертвувати ці гроші незалежному фонду, який буде заснований для надання підтримки ініціативам по боротьбі з міжнародною фінансовою злочинністю, в тому числі з відмиванням грошей, йдеться в повідомленні банку.

Довідка Finance.ua

  • Danske Bank – найбільший комерційний банк Данії, один з провідних банків Північної Європи. Материнською компанією є Danske Bank Group. Штаб-квартира розташована в Копенгагені. Філії Danske Bank Group здійснюють банківську діяльність в 14 країнах світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас