ФГВФО виграв касацію у справі Банку Форум проти WOG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО виграв касацію у справі Банку Форум проти WOG

Фондовий ринок
559
Велика Палата Верховного Суду 18 вересня винесла рішення, яке ФГВФО анонсував як «доленосне» для кредиторів четвертої черги ПАТ «Банк Форум».
Йдеться про стягнення з однієї з фірм групи компаній «Континіум» заборгованості за видані банком кредити. Фонд гарантування неодноразово заявляв про цю проблему і переконаний, що рішення суду відновить справедливість в цій справі і дасть вагому підставу для задоволення позовних вимог ПАТ «Банк Форум» в рамках інших справ про стягнення заборгованості з інших позичальників, майнових і фінансових поручителів групи компаній «Континіум» за надані банком кредити.
Велика Палата Верховного Суду 18 вересня у справі № 921/107/15-г/16 за позовом ПАТ «Банк Форум» до ПАТ «Тернопільнафтопродукт» про звернення стягнення на предмет іпотеки в рахунок погашення заборгованості за кредитними договорами, укладеними між банком і позичальниками ТОВ «Золотий Екватор» і МПП «ВК Імпекс».
«Касаційну скаргу задовольнити. Велика Палата задовольнила частково скаргу ПАТ «Банк Форум» та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до групи компаній WOG», – повідомив після засідання суду Олександр Черних.
За його словами, питання колізії стягнення предмета іпотеки при наявності розстрочки «вирішено». «Як? Будемо читати повний текст. Справу відправлено на новий розгляд до першої інстанції, – сказав він. – Це друга значна перемога в цій справі з понад 50 окремих процесів».
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас