Єврокомісія розслідує можливу змову BMW, Daimler і Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія розслідує можливу змову BMW, Daimler і Volkswagen

Фондовий ринок
486
Європейська комісія (ЄК) у вівторок оголосила про початок повномасштабного офіційного розслідування, мета якого – з’ясувати, чи не перебували німецькі автовиробники BMW, Daimler і Volkswagen (бренди Volkswagen, Audi і Porsche) в змові з метою уникнути конкуренції при розробці автомобілів зі зниженими викидами шкідливих речовин.
Як йдеться в повідомленні ЄК, мова йде як про бензинові, так і про дизельні двигуни.
“Ці технології покликані знизити збиток, якого завдають легкові автомобілі навколишньому середовищу. Подібна змова, якщо факт її існування буде доведений, могла позбавити споживачів можливості купувати автомобілі, які менше забруднюють, незважаючи на те, що у виробників був доступ до такої технології”, – наводяться в прес-релізі слова члена Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер.
У жовтні 2017 року Єврокомісія провела перевірки на підприємствах BMW, Daimler, Volkswagen і Audi в Німеччині, однак не отримала однозначних доказів змови.
Зараз розслідування концентрується на інформації про технічні переговори німецьких компаній. Ці переговори стосувалися систем каталітичного відновлення, що використовуються для зниження викидів оксидів азоту дизельних двигунів, і фільтрів уловлювання твердих частинок Otto для бензинових двигунів.
У разі, якщо Єврокомісія доведе факт змови, BMW, Daimler і Volkswagen чекають масштабні штрафи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас