Samsung розробив блокчейн-сервіс митного оформлення експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung розробив блокчейн-сервіс митного оформлення експорту

Фондовий ринок
537
Південнокорейська митна служба (KCS) уклала угоду з компанією Samsung SDS з метою використання її блокчейн-технології в системі митного оформлення експорту, повідомляє Сьогодні.
Samsung SDS – дочірня IT-фірма найбільшого південнокорейського конгломерату Samsung – розробив для KCS блокчейн-сервіс експортно-митної логістики, щоб підвищити ефективність і знизити рівень шахрайства в цій індустрії.
У прес-релізі говориться, що в цьому проекті також візьмуть участь ще 48 організацій і компаній, включаючи урядові відомства, вантажні та логістичні фірми, а також страхові компанії.
Для створення сервісу Samsung SDS скористається своєю корпоративною блокчейн-платформою Nexledger. Цей сервіс являє собою митну платформу, яка дозволить якісно обмінюватися експортними документами між учасниками процесу експортної торгівлі на кожному етапі – від виробництва та зберігання до митного декларування і фінальної доставки товару.
Базова платформа дозволяє здійснювати обробку транзакцій в реальному часі і великих масштабах, а також підтримує смарт-контракти та систему моніторингу менеджменту, розроблену для різних індустрій, включаючи фінанси, виробництво і громадський сектор.
Крім того, у травні Samsung SDS і KCS почали розробляти платформу для розмитнення, здатну за допомогою блокчейна видавати сертифікати про походження продуктів. Це важливий у міжнародній торгівлі документ, який гарантує, що товари (особливо експортні) повністю видобуті, вироблені або оброблені в точно визначеній країні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас