Фонд гарантування вкладів попросить уряд про додаткові 14 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів попросить уряд про додаткові 14 млрд

Кредит&Депозит
808
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомив Мінфіну, що в 2019 році можливо потребуватиме додаткового фінансування в сумі не менше 14 млрд гривень. Офіційний лист Фонд надішле до міністерства після узгодження розрахунків з Нацбанком.
Про це йдеться в обґрунтуванні до статей законопроекту про Держбюджет-2019.
“Стосовно попередньо обґрунтованих розрахунків щодо необхідного обсягу фінансування для забезпечення виконання Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у 2019 році функцій та завдань визначених Законом України „Про систему гарантування вкладів фізичних осіб“, Фонд у робочому порядку повідомив Мінфіну, що в 2019 році, можливо, потребуватиме додаткового фінансування в сумі не менше 14 млрд гривень (офіційний лист буде надіслано після узгодження розрахунків з НБУ)”, — зазначається в документі.
Крім того, для збереження довіри вкладників та стабільної роботи банківської системи, а також для забезпечення виконання Фондом покладених на нього повноважень та функцій і дотримання ним у разі необхідності мінімального обсягу коштів, у бюджеті пропонується передбачити можливість випуску ОВДП понад обсяги, встановлені додатком № 2 до закону про державний бюджет, в обмін на ці облігації векселів, виданих Фондом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас