Microsoft купила стартап зі створення конструктора ШІ-додатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft купила стартап зі створення конструктора ШІ-додатків

Фондовий ринок
375
Lobe — чергове придбання Microsoft, яка полює за талановитими розробниками в галузі ШІ. Сервіс надає простий і зрозумілий інтерфейс для створення нескладних ШІ-програм. При цьому користувачеві не треба розбиратися ні в машинному навчанні, ні в нейромережах.
Сума угоди між MS і засновниками Lobe не називається. У компанії заявляють, що після інтеграції збережуть статус самостійного проекту. І мають намір далі розвивати сервіс за стандартами open source. При цьому в Lobe відзначають, що поки що торкнулися тільки самих верхів теми автоматичного створення ШІ. А значить, на її основі можна реалізувати і набагато більш масштабні проекти, і підтримка в особі MS допоможе в цьому.
Lobe пропонує ідею, яку з успіхом використовують різні сервіси з конструювання сайтів. Абсолютно не розуміючи, як саме працює той чи інший блок, але знаючи, що він робить, клієнт по кубиках може зібрати свій інтелектуальний додаток.
Lobe можна згодувати вибірку, і сервіс побудує на її основі модель для глибокого навчання. Вручну можна буде більш точно налаштувати, наприклад, почистити дані.
Після цього в режимі реального часу почнеться навчання алгоритму. Відбуватися це буде в хмарі, а прогрес система покаже у вигляді графіків.
У прикладах творці демонструють додатки, які розпізнають жести і обличчя. Можна створити ПЗ для дрона, щоб змусити його переслідувати господаря. Є додаток, який за фото визначає обсяг кави, налитої в чашку. Всі вони створені без необхідності розбиратися в коді і тонкощах машинного навчання, пише TechСrunch.
Microsoft останнім часом вийшов на полювання за ШІ-стартапами. До угоди з Lobe ІТ-гігант купив платформу, що навчає алгоритми, Bonsai.ai, а також розробників розмовного ШІ — компанію Semantic Machines.
Тим часом американський економіст і нобелівський лауреат Джозеф Стігліц попереджає, що ШІ-системи і масиви даних дадуть технологічним корпораціям колосальну владу над людьми. Алгоритми дозволять експлуатувати цілі шари суспільства, що неминуче призведе до посилення нерівності.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас