Мінфін прокоментував виграш України апеляції щодо "боргу Януковича" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін прокоментував виграш України апеляції щодо "боргу Януковича"

Казна та Політика
842
У Міністерстві фінансів вважають, що Україні вдасться переконати Верховний Суд визнати і залишити чинними висновки Апеляційного суду.
Про це повідомили в прес-службі міністерства.
“У будь-якому випадку Україна з нетерпінням чекає можливості незабаром заявити свої аргументи і представити докази довільних актів агресії Росії в ході повного і відкритого розгляду справи в англійському суді”, – зазначили в Мінфіні.
Як зазначила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, одностайні висновки Апеляційного суду надають Україні можливість представити перед судом свою позицію, яку давно відстоює, про те, що угоди щодо єврооблігацій на суму $3 млрд є “нікчемними і не підлягають примусовому виконанню”.
“Це зумовлено зухвалими погрозами і актами агресії, які Росія вчинила проти України не тільки напередодні укладення відповідних угод, завдяки чому і забезпечила їх підписання, а також в період після підписання, і які вона продовжує надавати досі”, – підкреслила вона.
За словами Маркарової, Росія повинна нести відповідальність за свої “міжнародно-протиправні діяння, і англійський суд чітко дав зрозуміти, що не ухилятиметься від прийняття рішення з цього питання”.
Нагадаємо, що Україна виграла апеляцію в Апеляційному суді Англії за рішенням суду Лондона на користь РФ у справі “боргу Януковича” на $3 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас