Порошенко пояснив, навіщо потрібні зміни в Конституції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко пояснив, навіщо потрібні зміни в Конституції

Казна та Політика
1026
Україна йде в НАТО не з порожніми руками, а пропонує альянсу одну з найсильніших армій континенту, зазначив президент.
Фіксація в Конституції України курсу на вступ до НАТО і ЄС є сигналом не лише для українського суспільства про твердість намірів, а й меседжем західним партнерам.
Про це сказав президент Петро Порошенко в Києві на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).
“Це не тільки сигнал суспільству про твердість намірів… Це меседж і нашим західним партнерам: ви неодноразово вже нам сказали, що двері відкриті. На закритому засіданні саміту НАТО абсолютно всі керівники Євросоюзу твердо підкреслили: “Пане президенте, двері НАТО для вас відкриті”. А ми ніколи і не сумнівалися, відверто кажучи. Ми обов’язково цим скористаємося, і ми обов’язково повернемося до великої родини європейських народів”, – сказав Порошенко.
Він додав, що європейські та євроатлантичні прагнення України треба розглядати в більш широкому світовому і європейському контексті.
“Не тільки нам потрібен Євросоюз і не тільки нам потрібне НАТО. Рівно настільки ж ми потрібні їм. Не тільки НАТО дасть нам дієві гарантії безпеки, але і ми з нашою новою армією… істотно зміцнимо східний натівський фланг”, – переконаний Порошенко.
Він додав, що Україна йде в альянс не з порожніми руками, а де-факто пропонує цьому оборонному блоку одну з найсильніших армій континенту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас