Qualcomm викупить акції на 30 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm викупить акції на 30 млрд доларів

Фондовий ринок
572
Американський виробник мобільних мікропроцесорів Qualcomm збирається викупити свої звичайні акції на суму 16 млрд доларів у рамках першого етапу програми байбека, обсяг якої становить 30 млрд доларів.
Qualcomm повертає інвесторам капітал як компенсацію за зрив угоди купівлі голландського чіпмейкера NXP Semiconductors за 44 млрд доларів. Злиття не відбулося через китайську владу, яка затягнула розгляд угоди.
Китай не дав згоду на злиття Qualcomm і NXP на тлі загострення торговельних відносин між США і Китаєм. Цей випадок може стати прецедентом для подальших угод, що передбачають інвестування американських компаній в китайські.
Колишній байбек, анонсований Qualcomm у березні 2015 року, мав обсяг у 15 млрд доларів. На даний момент залишилося повернути акціонерам близько 1,2 млрд доларів у рамках тієї програми.
У січні 2018 року Qualcomm заявила про наміри знизити щорічні витрати на 1 млрд доларів, щоб поліпшити прибуток і зробити компанію більш привабливою для інвесторів. Спочатку Qualcomm планували зменшити витрати, не вдаючись до звільнень, але пізніше був зроблений висновок, що скорочення робочої сили необхідно “для підтримки довгострокового зростання і успіху”.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас