Коболєв розповів, що може позитивно вплинути на ціну газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв розповів, що може позитивно вплинути на ціну газу

Енергетика
718
Прибравши з ринку природного газу непотрібних посередників між “Нафтогазом” і населенням, цей ринок стане набагато чистішим і, можливо, це позитивно вплине на ті ж ціни на газ для населення.
Про це журналістам після круглого столу “Енергетична безпека України: домашня робота чи продукт міжнародної співпраці?” у Верховній Раді заявив голова НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв, передає Сегодня.
На запитання про те, чи готовий НАК “Нафтогаз” до опалювального сезону, Андрій Коболєв відповів: “До опалювального сезону готові. У сховищах вже понад 15 млрд кубометрів газу. Обсяги ростуть. За запасами ми вийдемо приблизно на такий же рівень, на який ми вийшли торік”.
Водночас голова “Нафтогазу” не став відповідати на запитання, на скільки найближчим часом можуть підвищитися ціни на газ для населення.
“Ціну на природний газ коментувати не можу, тому що це повноваження уряду України, який саме в даний момент веде переговори з МВФ. У переговорах щодо ціни на газ НАК “Нафтогаз” участі не бере. Наша позиція трохи інша. Вона полягає в тому, що з ринку природного газу між нами і населенням потрібно прибрати непотрібних посередників. це джерело корупції і це чорна діра, яка висмоктує як гроші, так і газ з ринку, з “Нафтогазу” і держбюджету. Прибравши це, ринок стане набагато чистішим і, можливо, це позитивно вплине на ті ж ціни для населення”- сказав Коболєв.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас