У Львові до 2050 року планують перейти на «зелену» енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові до 2050 року планують перейти на «зелену» енергетику

Енергетика
495
Львів бере зобов’язання щодо поступового, але цілковитого переведення міської енергосистеми на відновлювані джерела енергії.
Відповідний меморандум у четвер, 13 вересня, під час IV Міжнародного Екофоруму «Вода та Енергія» підписали міський голова Андрій Садовий та регіональний координатор у регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії міжнародної організації «350.org» Світлана Романко, повідомляє прес-центр Львівської міської ради.
«Мета, яку ми перед собою поставили, – дуже амбітна: перейти до 2050 року на відновлювані джерела енергії. Це означає і максимальну підтримку електротранспорту, і максимальні інвестиції в очисні споруди та новітні технології, які дадуть можливість використовувати не нафту чи газ, а енергію сонця і вітру. Це мета, яку ставлять перед собою найуспішніші міста і країни світу», – наголосив Садовий.
У свою чергу начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛМКП „Львівводоканал“, менеджер проекту IV Міжнародного Екофоруму „Вода та Енергія“ Уляна Горбата наголосила: «Місто максимально бере приклад з успішних практик європейських міст і рухається шляхом енергоощадності. Такий меморандум – це задекларований намір міста робити максимальну кількість заходів, аби зрештою повністю перейти на відновлювані джерела енергії».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас