ІКЕА планує розширення мережі після відкриття першого магазину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІКЕА планує розширення мережі після відкриття першого магазину

Фондовий ринок
808
Шведська компанія IKEA планує розширення своєї мережі торгових точок у Києві та інших містах України після тестування першого магазину в столичному ТРЦ Ocean Mall, відкриття якого планується влітку 2019 року.
“Ми хочемо на першому магазині вивчити і зрозуміти ринок, а потім, коли відчуємо, що розуміємо ринок, будемо відкривати магазини в Києві й інших містах. Ідеально для вивчення потрібен рік, щоб отримати повний цикл… Також ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше запровадити онлайн-продаж”, – сказав виконавчий директор компанії “IKEA Південно-Східна Європа” Стефан Вановербеке.
За його словами, площа першого магазину IKEA в Києві складе близько 6 тис. кв. м, асортимент буде включати меблі та аксесуари.
“Ідея побудувати один великий торговий центр в одній частині міста вже не працює. Наприклад, жителям Лівого берега столиці, щоб дістатися до магазину на Правому, доведеться витратити 1-2 години, це не так вже доступно виходить. Тому спочатку це буде центр міста, пізніше, можливо, додамо заклад харчування, і далі, ймовірно, будемо розвивати концепцію менших торгових точок в менш доступних місцях в районах”, – пояснив він.
Водночас, за його словами, компанія не виключає збільшення торгових площ в Україні.
“Наші колеги аналізували ринок великих торгових центрів. І, дійсно, в Україні порівняно з країнами Західної Європи є можливість збільшення площ ІКЕА. Наші напрацювання з великими торговими центрами більш характерні для таких країн, як Китай. Але ми це аналізуємо для України, подивимося, як буде розвиватися ринок”, – розповів виконавчий директор IKEA.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас