Сбербанк Росії має намір оскаржити рішення київського суду про арешт акцій української "дочки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії має намір оскаржити рішення київського суду про арешт акцій української "дочки"

Фондовий ринок
723
Ощадбанк Росії має намір найближчим часом оскаржити рішення Апеляційного суду Києва про арешт акцій Сбербанку (Україна), повідомили в прес-службі російського банку.
“Банк працює на території України у повній відповідності до чинного у країні законодавства та регуляторних норм. Арешт акцій не впливає на роботу банку з обслуговування клієнтів”, – повідомили в прес-службі.
Представник банку також зазначив, що фінансовий стан української кредитної організації залишається стабільним. “Достатність капіталу банку в 2 рази перевищує норматив НБУ. Банк в змозі виконати всі свої зобов’язання перед клієнтами”, – повідомили в прес-службі Сбербанку Росії.
Раніше в середу Апеляційний суд Києва вирішив накласти арешт на акції Промінвестбанку (ПІБ, група Внєшекономбанку), а також українських “дочок” ВТБ і Сбербанку. Арешт накладений як забезпечувальний захід за позовом екс-голови правління Приватбанку Олександра Дубілета і ще 17 компаній, які мали активи в Криму, про визнання та виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) від 2 травня про стягнення компенсацій з РФ.
Згідно з матеріалами справи, Гаазький арбітраж присудив позивачам сумарно близько $130,5 млн компенсації за нерухомість і $9,2 млн компенсації витрат на судовий процес, а також відсотки на зазначені суми за ставкою 12-місячний LIBOR+1% щорічно.
В ухвалі Апеляційного суду Києва кажуть, що позивачі звернулися до суду за визнанням рішення Гаазького арбітражу на території України у липні цього року, і 17 липня український суд офіційно повідомив боржника про надходження такої заяви. У серпні позивачі ініціювали арешт акцій українських “дочок” російських банків і вживання інших забезпечувальних заходів.
Зокрема, ухвалою суду від 5 вересня Промінвестбанку, українським ВТБ і Сбербанку також заборонено здійснювати ліквідацію або реорганізацію юридичної особи, здійснювати будь-які дії, спрямовані на відчуження рухомого і нерухомого майна, що належить банкам, у тому числі за договорами купівлі-продажу, обміну, дарування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас