Суд визнав законною ліквідацію банку "Юнісон" - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав законною ліквідацію банку "Юнісон" - НБУ

Фондовий ринок
175
Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера банку “Юнісон” до Національного банку України (НБУ), повідомляється на сайті НБУ.
“Верховний суду 7 вересня залишив без задоволення касаційну скаргу акціонера ПАТ “Банк “Юнисон” – компанії “Мелігант Груп ЛТД” на постанову Вищого адміністративного суду України від 14 лютого 2017 року, якою рішення судів попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову залишено без змін” , – зазначено в повідомленні.
Згідно з повідомленням, таким чином, суд вищої інстанції поставив крапку в тривалій судовій тяганині, яка почалася ще в травні 2016 року в Окружному адміністративному суді Києва. Тоді акціонер банку в своєму позові просив суд скасувати рішення НБУ від 28 квітня 2016 року про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.
Постановою Окружного адміністративного суду Києва 23 червня 2016 року в задоволенні позову компанії “Мелігант Груп ЛТД” було відмовлено.
Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, позивач оскаржив його в апеляційному порядку, але й цей суд програв. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 2 серпня 2016 року скаргу акціонера банку “Юнісон” було залишено без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду Києва – без змін. Таке ж рішення виніс і Вищий адміністративний суд України, куди позивач звернувся з касаційною скаргою. Рішення трьох судів не переконали позивача, і він звернувся до суду вищої інстанції.

Довідка Finance.ua

  • НБУ відніс банк “Юнісон” до категорії неплатоспроможних 28 квітня 2016 року через непрозору структуру власності. На момент прийняття цього рішення акціонерами банку було 11 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, жодна з яких не володіла часткою 10% або більше статутного капіталу банку.
  • Рішення про ліквідацію цього банку НБУ прийняв 18 червня 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас