Українцям розповіли, як купити пенсійний стаж, якого бракує - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям розповіли, як купити пенсійний стаж, якого бракує - експерт

Казна та Політика
5775
На сьогоднішній день Пенсійний фонд України запустив два способи, що дозволяють українцям закупити необхідний пенсійний стаж.
Про це повідомила перший заступник голови головного управління Пенсійного фонду в Черкаській області Анна Вовкогон, передає Голос України.
За її словами, щоб купити місяці стажу, яких бракує, потрібно звернутися до фіскальної служби за місцем проживання та укласти договір. Після цього можна купити відразу весь відсутній стаж, а можна оплачувати поступово, уклавши договір не менш ніж на рік.
Вовкогон звернула увагу на те, що другий варіант вигідніший, бо він не враховує низки коефіцієнтів при оплаті. Таким чином, необхідний стаж можна закупити удвічі дешевше. Якщо громадянин бачить, що стажу йому явно не вистачає, він може ще за кілька років до виходу на пенсію починати сплачувати відсутні внески.
Для оформлення виплат відсутнього ЄСВ необхідно звернутися в теруправління ДФС та укласти відповідний договір. Дізнатися про свій стаж можна на сайті ПФУ або в найближчому відділенні фонду.

Довідка Finance.ua

  • У 2018 році право виходу на пенсію в 60 років отримують громадяни, які мають від 25 років страхового стажу.
  • До 2028 року ця цифра збільшиться до 35 років.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас