Saudi Aramco може створити фонд інвестицій в технологічні компанії обсягом $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Saudi Aramco може створити фонд інвестицій в технологічні компанії обсягом $1 млрд

Фондовий ринок
90
Саудівська нафтова держкорпорація Sauidi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) може створити венчурний фонд обсягом $1 млрд для інвестицій в зарубіжні технологічні компанії, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.
За їхніми словами, Aramco оцінює можливість запуску фонду, який би здійснював інвестиції в мільйони доларів США в технології, що доповнюють її операції.
Компанія обговорює можливість відкриття офісу в Кремнієвій долині або в іншому місці на території США для здійснення цих інвестицій, зазначають джерела.
Aramco вже управляє фондом Saudi Aramco Energy Ventures обсягом $500 млн, який вкладає кошти в стартапи і швидкозростаючі енергетичні компанії.
Інший її фонд – Aramco Entrepreneurship Center, який розпоряджається капіталом в розмірі $200 млн, може направляти ресурси на проекти саудівських компаній, що перебувають на ранньому етапі розвитку.
Передбачається, що новий венчурний фонд буде вкладати кошти в активи, які не обов’язково матимуть стосунок до енергетичного сектору, зазначають джерела.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас