Burberry відмовиться від практики спалювання непроданих товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Burberry відмовиться від практики спалювання непроданих товарів

Фондовий ринок
1216
Британська Burberry Group Plc, один з провідних світових виробників товарів класу “люкс”, відмовиться від практики знищення непроданих товарів.
У липні цього року стало відомо, що компанія в 2017 році спалила продукцію на суму 28 млн фунтів стерлінгів ($36,2 млн) через побоювання, що непродані товари можуть бути вкрадені і продані за ціною нижче ринкової. Однак захисники навколишнього середовища обрушилися на компанію з різкою критикою, відзначає BBC.
Представники Burberry тоді відзначили, що торішня ситуація була не зовсім звичайною, оскільки після підписання угоди з американською компанією Coty їй довелося також знищити застарілу парфумерію вартістю 10 млн фунтів.
Тепер компанія говорить про те, що вже почала перешивати, переробляти або віддавати на благодійність непродані товари і має намір розвивати цю практику.
Зокрема, Burberry почала співпрацювати з Elvis & Kresse, що виробляє модні аксесуари з перероблених відходів. Очікується, що в найближчі п’ять років цій компанії буде надано 120 тонн обрізків шкіри.
Крім того, Burberry допомагає у створенні спеціальної дослідницької групи разом з фахівцями з британського Королівського коледжу мистецтв, яка займеться вивченням і впровадженням у виробництво нових видів екологічно безпечних матеріалів.
Компанія також має намір перестати використовувати натуральне хутро для виробництва виробів і вилучити з обігу існуючі хутряні колекції. Зараз компанія використовує хутро кролика, лисиці, норки та азіатського єнота.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас