Швеція надасть Україні 10 мільйонів євро на модернізацію теплопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція надасть Україні 10 мільйонів євро на модернізацію теплопостачання

Казна та Політика
155
В Україні запущена нова шведська фінансова програма для підтримки стійкого довгострокового розвитку систем централізованого теплопостачання.
Нову програму презентували в Києві на семінарі “Скандинавська Зелена Шкала”.
“Мені дуже приємно повідомити про продовження підтримки Швецією українського централізованого теплопостачання. Це та сфера, де ми можемо поділитися великим досвідом, оскільки вже десятиліття модернізуємо системи централізованого опалення. Я відвідав кілька міст, де впроваджуються проекти, і мене дуже вразили результати, яких досягли НЕФКО і наші українські партнери”, – сказав посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом під час виступу на семінарі.
Учасники семінару розповіли, що у Швеції сьогодні працює сучасна система централізованого опалення, але так було не завжди – кілька десятиліть тому вони мали такі ж проблеми з опаленням, як і Україна сьогодні.
Мета нового шведсько-українського фонду підтримки централізованого постачання – показати, яку вигоду Україна може отримати від модернізації свого централізованого опалення, через використання відновлюваних джерел енергії і тепла з низьким екологічним і кліматичним впливом, а також завдяки кращим послугам, які дозволять споживачам контролювати споживання теплової енергії, виходячи з власних потреб. Фінансова та технічна підтримка Швеції дасть можливість українським містам швидше позбавлятися залежності від газу в забезпеченні міст теплом.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас