З 1 грудня запрацюють нові норми щодо теплоізоляції фасадів - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 грудня запрацюють нові норми щодо теплоізоляції фасадів - Мінрегіон

Нерухомість
1348
Українці зможуть економити до 15% теплової енергії на ресурсах щороку завдяки впровадженню європейських вимог до енергомодернізації фасадів, які передбачені в нових ДБН.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе у Facebook.
«Сьогодні сучасні технології та матеріали для теплоізоляції фасадів дозволяють суттєво заощаджувати на опаленні, особливо в зимовий період. Ми взяли цей досвід за основу та під час оновлення ДБН щодо фасадної теплоізоляції привели у відповідність до європейських вимоги щодо проведення таких заходів. Новий ДБН вже опублікований і вступає в дію з 1 грудня», – сказав він.
За словами Парцхаладзе, завдяки проведенню таких заходів українці зможуть заощаджувати до 15% тепла щороку.
«Загалом це близько 3 млрд грн економії за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку. І чим більше буде реконструюватися та будуватися таких будинків, тим більше зростатиме економія», – додав заступник міністра.
Крім того, це також дасть змогу на 15-20% підвищити строк експлуатації будівель.
«Якщо сьогодні приблизний строк експлуатації будівлі складає 100 років, то проведення заходів з теплоізоляції фасадів продовжує їй життя ще до 20 років», – додав Парцхаладзе.
Норми розповсюджуються на проектування конструкцій зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією житлових, громадських і промислових будівель і споруд при новому будівництві, реконструкції та капітальному ремонті (термомодернізації) з урахуванням вимог Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд та ДБН В.1.2-11-2008 «Основні вимоги до будівель і споруд. Економія енергії».
Новий ДБН розроблений Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій і набирає чинності 1 грудня 2018 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас