В Україні запускають механізм "будівельної амністії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запускають механізм "будівельної амністії"

Нерухомість
3840
Мінрегіон запускає механізм так званої будівельної амністії для документального оформлення приватних будівель площею до 300 кв.м, збудованих до 2015 року, але не прийнятих в експлуатацію.
Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у Facebook.
“Запускаємо механізм “будівельної амністії” для об’єктів незначного класу наслідків (СС1)! Цього рішення чекають дуже багато громадян, кожне п’яте звернення до ДАБІ сьогодні – з приводу “будівельної амністії”. Вже на днях Мін’юст опублікує наказ Мінрегіону про порядок обстеження та прийняття в експлуатацію таких об’єктів”, – зазначив урядовець.
У першу чергу, за його словами, така “амністія” стосується приватного сектору, який раніше не встиг зареєструвати документи на свої домівки, дачні або садибні будинки, гаражі, що були збудовані до 2015 року і мають площу не більше 300 кв.м. Зубко зазначив, що буде продовжено термін прийняття в експлуатацію таких будівель.
Він також запевнив, що порядок обстеження й прийняття в експлуатацію, який запроваджується, простий і не потребує зайвих довідок.
“Головне, щоб збудований об’єкт відповідав цільовому призначенню земельної ділянки, будівельним нормам та пройшов технічну інвентаризацію”, – пояснив віце-прем’єр-міністр.
Водночас Зубко додав, що орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов’язаний прийняти об’єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас