День фінансів, 5 вересня: ще більше Google Pay, боротьби з підробленими меддовідками, паркувальних кишень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 вересня: ще більше Google Pay, боротьби з підробленими меддовідками, паркувальних кишень

477
У середу, 5 вересня, Google Pay поповнює список банків, а Київ – паркувальні кишені.
Google Pay поповнює список банків. Сім нових банків додали можливість безконтактної оплати через платіжний сервіс Google Pay. Раніше у список входили такі банки, як: Приватбанк, Ощадбанк, УкрСиббанк, ПУМБ, Банк Південний, ТАСкомбанк, Монобанк, Альфа-Банк, Банк Восток і ОТП Банк. Зараз же послугами можуть користуватися ще клієнти таких банків: МТБ Банк, Альтбанк, Місто Банк, Юнекс Банк, Акордбанк, Радабанк і Креді Агріколь Банк.
Уряд починає боротьбу з тіньовою зайнятістю. Розпорядження Кабміну передбачає місячну роз’яснювальну роботу про те, які штрафи передбачені за неоформлення працівників на підприємстві. Гройсман вважає, що “потрібно захистити права працюючих людей і відновити соціальну справедливість, оскільки таким чином роботодавці забирають пенсію у працівників”.
Українці висловлюють думки щодо питання «єврономерів». Лише 4% опитаних соціологічною групою «Рейтинг» вважають, що ситуацію з “єврономерами” необхідно залишити в поточному стані. Стільки ж виступають за повну заборону і конфіскацію “єврономерів”. Решта опитаних не настільки радикальні.
МОЗ «починає полювання» за підробленими меддовідками. З вересня 2018 року дані про професійні медичні огляди українців будуть зберігатися в єдиній електронній системі. Таке нововведення впорядкує професійні медогляди і унеможливить використання підроблених довідок та санітарних книжок.
У Києві збільшується кількість паркувальних кишень. У Києві на вул. Генерала Алмазова дорожниками було завершено влаштування паркувальних кишень, аналогічні роботи розпочато на вул. Івана Мазепи. Подібного роду кишені потрібні тому, що паркування автомобільного транспорту вздовж доріг створює незручності всім учасникам дорожнього руху – і водіям, і пішоходам.
Україна починає розвивати Карпатський регіон. Україна, Польща, Угорщина і Словаччина мають намір створити нову макрорегіональну стратегію Євросоюзу для розвитку Карпатського регіону. Як говорить Мінекономрозвитку, це нові можливості забезпечення конкурентоспроможності, фінансових інструментів, регіональні програми для пріоритетного розвитку країн і проектів: інфраструктурних, екологічних, туристичних, наукових, інноваційно-інвестиційних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас