Розпочато виробництво гнучких екранів, тонших за аркуш паперу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпочато виробництво гнучких екранів, тонших за аркуш паперу

Технології&Авто
756
Стартап Royole, заснований випускником Стенфорда Біллом Лю, створює гнучкі дисплеї, які тонші за аркуш паперу. Використовувати їх можна буде де завгодно — від портативної електроніки до одягу.
Концепти таких екранів з’являються на технологічних виставках і в книгах фантастів вже давно. Як правило, екран настільки тонкий, що його можна згорнути в циліндр розміром з цигарку. Проблема тільки в тому, що під час реалізації концепти стають простішими і грубішими.
Але Білл Лю — засновник стартапу Royole — розповідає, що такі тонкі дисплеї вже скоро вийдуть на ринок. Вони стануть реальністю ще до того, як з’являться перші гнучкі смартфони, які останні роки розробляють провідні виробники, але все ніяк не можуть представити.
По-справжньому гнучкі екрани здійснять революцію у світі гаджетів, обіцяє Лю.
«Це вже не концепт і не сюжет з наукової фантастики», — говорить він. Разом з командою вчений створив повноцінний кольоровий дисплей з високою роздільною здатністю.
При всьому цьому гнучкий екран в десять разів тонший за аркуш паперу, пише BI. За словами вченого, в Китаї вже відкрився перший завод, на якому стартувало виробництво екранів.
Ніяких фантастичних ноу-хау Лю і його команда не використовує. В основі вже відома технологія OLED. Відрізняється лише реалізація. Інші компанії мають органічні світлодіоди на жорсткому каркасі, а Royole розробила гнучку і тонку пластикову основу. Вона дозволяє згинати дисплей.
Технологія також дозволяє не обмежуватися певною формою.
Це означає, що екрани від Лю можуть з’явитися на одязі, на домашній техніці і найрізноманітнішій електроніці — адже обмежень за розміром і формою немає.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас