У Німеччині в умовах реального міського трафіку протестують безпілотний трамвай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині в умовах реального міського трафіку протестують безпілотний трамвай

Технології&Авто
2200
Компанія Siemens в рамках проведення виставки InnoTrans 2018 представить створений спільно з оператором міського транспорту Потсдама ViP Verkehrsbetrieb Potsdam перший у світі безпілотний вагон трамвая.
Демонстрація вагона пройде з 18 по 21 вересня в реальних умовах дорожнього руху на ділянці протяжністю 6 км трамвайної мережі Потсдама.
Вагон трамвая сімейства Combino спорудження Siemens обладнаний кількома лідарами, радарами та відеокамерами, які надають інформацію про дорожню ситуацію, стан колії та інші параметри.
На основі аналізу інформації, що безперервно надходить, виробляється алгоритм, згідно з яким здійснюється автоматичне керування рухом вагона.
Система враховує сигнали світлофора, дорожні знаки, розміщення зупинок на лінії, автоматично реагує на появу перед вагоном пішоходів, автомобілів та інших можливих перешкод.
Експериментальний вагон не призначений для комерційної експлуатації. Мета проекту – виявити технічні проблеми безпілотного рухомого складу в реальних умовах, розробити і перевірити методи їх вирішення.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас