Рада скасувала обмеження на постачання і мінімальні ціни на цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада скасувала обмеження на постачання і мінімальні ціни на цукор

Аграрний ринок
529
Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон №4532 “Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру”, основною метою якого є дерегулювання цукрової галузі.
За відповідне рішення проголосували 263 народні депутати.
Урядовий законопроект був зареєстрований у парламенті 27 квітня 2016 року за підтримки профільного комітету, міністра й асоціації, а 17 травня 2018 року ухвалено в першому читанні.
Цим документом скасовуються норми закону “Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру”, яким визначаються обмеження на поставки цукру на внутрішній ринок (квота “А”) і встановлюються мінімальні ціни на цукор і цукровий буряк.
“У зв’язку із змінами, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру за останні роки, необхідність в адміністративному регулюванні, введеному чинним законом України, втратила актуальність. Саме тому Національна асоціація цукровиробників України неодноразово підкреслювала важливість скасування квоти на внутрішні поставки та дерегуляцію ринку цукру в Україні в цілому, і ми щиро вдячні всім народним депутатам, які сьогодні підтримали цю важливу ініціативу”, — прокоментували ухвалення закону в Національній асоціації цукровиробників “Укрцукор”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас