День фінансів, 3 вересня: найгірший сценарій для гривні, співробітництво з Кенією, прогнози щодо «мінімалки» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 вересня: найгірший сценарій для гривні, співробітництво з Кенією, прогнози щодо «мінімалки»

1896
3 вересня. Ми «календар перевернули»… а тут раптово: Україна зібралася розширювати торгово-економічне співробітництво з Європою Кенією. Ірак з Іраном захотіли відмовитися від долара у торговельних взаєморозрахунках. Дізнавшись про це, редакція Finance.ua у щотижневій рубриці «термін понеділка» вирішила розглянути таке поняття, як «кліринг».

Что це?
Кліринг — спосіб взаємовигідних розрахунків між компаніями, банками, країнами за поставлені або продані один одному товари, послуги, цінні папери тощо. Кліринг дозволяє врівноважити фінансові обороти без грошей. Кліринг іноді використовують у банківській справі як «очищення» взаємних зобов’язань. Для виконання цих функцій банки часто використовують клірингові центри. У цьому випадку кліринг виступає формою безготівкових двосторонніх або багатосторонніх розрахунків у системі платежів.
Види клірингу
Розрізняють наступні види клірингу: банківський, валютний, простий, багатосторонній, товарний.
Про не менш глобальне і важливе:
«Мінімалка» мінімальними темпами. Кабінет Міністрів України з 1 січня 2019 року гарантовано підвищить рівень мінімальної зарплати. Приводом для такої впевненості є рівень зростання національної економіки, кажуть в Кабміні. Що стосується рівня мінімальної зарплати – поки що за орієнтир взято суму 4200 гривень. Якщо хто забув, цього року Кабмін має намір забезпечити зростання середньої зарплати в Україні до 10 тисяч гривень.
У Маска щось пішло не так. В останній тиждень серпня компанія Tesla змогла випустити 4300 автомобілів Model 3 замість 6000. Як повідомляє видання Electrek, таким чином, темпи виробництва опустилися до весняних показників. Нагадаємо, Tesla Model 3 була запущена у виробництво 2017 року, але мета щодо випуску 5000 машин на тиждень відкладалася через різні проблеми.
Зніми капелюха, це ж цілий долар. Саме ця фраза згадалася після того, як ми в редакції ознайомилися з прогнозом щодо курсу від керуючого партнера інвестиційної компанії Capital Times, доктора економічних наук Еріка Наймана.

Експерт припускає, що після виборчих перегонів дуже висока ймовірність, що пружина розіжметься і курс піде вгору. Якщо вам не шкода своїх нервів — ось найгірший сценарій для гривні від Наймана.
До речі, вчора нашій національній валюті виповнилося 22 роки! 2 вересня 1996 року гривня замінила українські карбованці і стала національною валютою України. В цей період в готівковому обороті України паралельно функціонували як гривня, так і український купон. Після 16 вересня 1996 року єдиним засобом платежу на території України стала гривня. Зараз в готівковому обігу країни перебуває готівки на загальну суму понад 373,6 млрд гривень.
Закордон нам допоможе. Якщо хтось розхвилювався від прогнозу у попередній новині, як седативне — думка заступника виконавчого директора МВФ від України Владислава Рашкована. Він вважає, що Україна спокійно пройде осінь і зиму завдяки допомозі Міжнародного валютного фонду. За його прогнозами, Україна отримає транш до кінця осені в сумі близько $2 млрд. Поки ж Україна 31 серпня перерахувала Міжнародному валютному фонду (МВФ) $160,3 млн в рахунок повернення основного боргу.
«Яблучне» ДТП. Безпілотний автомобіль Apple потрапив у перше ДТП. У Lexus RX450h, який використовується для відпрацювання безпілотних технологій Apple, врізався електромобіль Nissan Leaf. Інцидент трапився недалеко від штаб-квартири Apple в Купертіно. У звіті зазначено, що на момент аварії було сухо, світло, аномальних погодних явищ помічено не було.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас