Безпілотники займуться інспекцією заводів Ford — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотники займуться інспекцією заводів Ford

Технології&Авто
171
Компанія Ford продовжує впроваджувати на своїх підприємствах передові технології і розробки, покликані підвищити безпеку і полегшити роботу співробітників.
Слідом за екзоскелетами автовиробник почав застосовувати безпілотні літальні апарати (БПЛА).
У рамках експерименту дрони з відеокамерами використовуються для безпечної та ефективної інспекції опорних конструкцій, труб і ділянок даху двигунобудівного заводу Ford у Дагенхемі (Великобританія).
Застосування безпілотників дозволяє усунути ризики, пов’язані з роботою фахівців на висоті, а також забезпечити значну економію часу.
Так, раніше інспектування 40-метрових конструкцій, що несуть важке обладнання заводу, здійснювалося за допомогою автоматизованих платформ-підіймачів та будівельних лісів. Огляд кожної зони вимагав 12 годин складної і потенційно небезпечної праці.
Дрони ж здатні впоратися з таким завданням всього за 12 хвилин. Причому безпілотники з камерами дозволяють ретельно вивчити всі важкодоступні зони — вони допомагають оглядати труби, виявляти витікання повітря і перевіряти обладнання.
В результаті все підприємство можна оглянути за один робочий день.
«Завдяки зекономленому часу перевірки на заводі в Дагенхемі можна виконувати більш часто. Крім того, більше не потрібно припиняти виробництво для будівництва лісів, як це бувало раніше», — зазначає Ford. Компанія вже розглядає можливість впровадження такого підходу на інших підприємствах.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас