Кабмін підвищив тарифи на фітосанітарні послуги для аграріїв у середньому на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підвищив тарифи на фітосанітарні послуги для аграріїв у середньому на 30%

Казна та Політика
223
Кабінет міністрів України підвищив тарифи на низку фітосанітарних послуг, які надаються Державною службою з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів, в середньому на 25-35% в залежності від матеріаломісткості послуги.
Про це повідомляється в постанові Кабміну №676 від 29 серпня, яку було оприлюднено на офіційному урядовому порталі. «Залежно від матеріаломісткості послуги, проіндексовані тарифи підвищуються в середньому на 25-35%, що відповідає офіційним тенденціям змін цін по даному виду економічної діяльності», – йдеться в пояснювальній записці.
Зокрема, встановлено тарифи на обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розплідників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг, лісів, складів, і інших місць зберігання, контроль за проведенням обробки і фумігації, огляду посадкового матеріалу і насіння, продуктів харчування, свіжих овочів, фруктів тощо. У пояснювальній записці також зазначається, що рішення прийнято для усунення збитковості бюджетних установ шляхом приведення тарифів на платні послуги з питань карантину рослин до рівня економічно обґрунтованих витрат з урахуванням методик проведення досліджень, техніко-економічних розрахунків, кошторисів з урахуванням ставок податків і зборів, цін на матеріальні ресурси і послуги. Крім того, тепер тарифи будуть прив’язані до розміру прожиткового мінімуму для обліку їх індексації в подальшому.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас