Допомога МВФ дозволить Україні спокійно пройти осінь і зиму - представник України в МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомога МВФ дозволить Україні спокійно пройти осінь і зиму - представник України в МВФ

Казна та Політика
858
Україна спокійно пройде осінь і зиму завдяки допомозі Міжнародного валютного фонду (МВФ), вважає заступник виконавчого директора МВФ від України Владислав Рашкован.
“Упевнений, що ми пройдемо досить спокійно цю осінь і наступну зиму, в тому числі завдяки допомозі МВФ”, – сказав В.Рашкован в інтерв’ю журналу “Новое время”.
Він вважає, що Україна незабаром отримає черговий кредитний транш МВФ в рамках програми EFF.
“Я все-таки розраховую, що Україна ці гроші отримає. Тому я б мислив категоріями, як нам це допоможе далі реалізовувати ті реформи, які були розпочаті. За останні чотири роки зроблено більше, ніж за 23 роки до цього. Це визнають і МВФ, і Світовий банк, і ЄБРР, і всі міжнародні інвестори. Але ми втратили багато часу, і нам необхідно розвиватися швидше. МВФ здатний нам в цьому допомогти”, – сказав В.Рашкован.
Як повідомлялося, днями заступник глави НБУ Олег Чурій повідомив, що Нацбанк розраховує отримати кредитний транш МВФ в рамках програми EFF до кінця осені.
“Наш прогноз – нам вдасться домовитися з МВФ, і в наш прогноз ми закладаємо отримання траншу до кінця осені в сумі близько $2 млрд”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас