"Київспецтранс" з 1 вересня готує нові тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київспецтранс" з 1 вересня готує нові тарифи

Казна та Політика
501
Рішення про зростання тарифу закріплено постановою НКРЕКП, від 21 червня цього року, яке було опубліковано в газеті “Урядовий кур’єр” 30 серпня.
Чинні тарифи “Київспецтрансу” на захоронення побутових відходів встановлені розпорядженням Київської міськдержадміністрації від 2010 року і становлять: 55,5 грн за тонну – для населення, 72,9 грн за тонну – для бюджетних організацій, 88,62 грн за тонну – для інших споживачів.
НКРЕКП майже повністю погодилася з такою пропозицією, аргументованою підвищенням ставки екологічного податку, мінімальної зарплати, подорожчанням дизельного палива й інших складових собівартості. Згідно з поданими розрахунками, в структурі тарифу майже половина припадає на дизельне паливо, 15% – на зарплату з ЄСВ, 8% – на екологічний податок, 6% – на електроенергію.
Регулятор у пояснювальній записці уточнював, що таке підвищення тарифу призведе до зростання плати за одного жителя, що проживає в квартирі площею 60 кв. м з двома співмешканцями, з 2,26 грн до 6,75 грн на місяць.

Довідка Finance.ua

  • ПАТ “Київспецтранс” є правонаступником ВАТ “Київспецтранс”, створеного шляхом перетворення однойменного державного комунального підприємства з санітарної очистки Києва. На кінець 2017 року в компанії була зайнята 271 особа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас