Що зміниться восени: нові штрафи за паркування та електронний підпис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зміниться восени: нові штрафи за паркування та електронний підпис

Казна та Політика
846
З настанням осені в Україні зміняться правила паркування автомобілів, майже повністю зникне аналогове телебачення, а Національна поліція отримає свій статут. “Сьогодні” розібралася у ключових змінах найближчих трьох місяців.
Вересень
З 1 вересня родини, в яких народилася дитина, отримають від уряду бебі-бокси з необхідними для малюка речами: одягом, памперсами, ковдрами, термометром для води і навіть пустушкою. Орієнтовна вартість кожного набору – 5 тис. грн.
Цієї суботи зміниться і формат невідкладної медичної допомоги в столиці, а також Харківській, Дніпропетровській, Вінницькій та Полтавській областях. На автомобілі швидкої хочуть поставити GPS-маячки, щоб диспетчер відправляв на виклик найближчу машину. У столиці виклики прийматимуть фахівці, які вирішать – потрібна невідкладна допомога чи краще відправити швидку, яка виїжджає, якщо життю людини загрожує небезпека або потрібна екстрена медична допомога.
На початок вересня випаде друга хвиля відключення аналогового телебачення – по всій країні відключать 1063 передавачі (60% від загальної кількості). Українцям, які не мають кабельного телебачення, а також людям зі старими телевізорами необхідно буде купити спеціальний ТБ-тюнер. У магазинах електроніки такий пристрій коштує від 300 грн. Всі інші передавачі обіцяють відключити до кінця року.
Поміняються з настанням осені і правила забудови. У містах, де проживає менше 50 тис. осіб, не можна буде будувати будинки вище 4 поверхів. У більших (від 50 до 100 тис.) найвищі будівлі обмежать дев’ятьма поверхами. Максимальну щільність населення в житлових масивах обмежать 540 жителями на гектар. Також буде заборонено будувати парковки всередині дворів.
Зміняться і самі правила паркування. Після 27 вересня автомобіль евакуюють, якщо він стоїть на залізничному переїзді, трамвайних коліях, пішохідних переходах або ближче 30 метрів від зупинки громадського транспорту. Евакуацію доведеться сплатити тому, хто провинився. Поліцейські ж отримають право фіксувати порушення за допомогою фото- і відеозйомки, а повідомлення про штраф копи зможуть залишити на лобовому склі автомобіля.
Жовтень
У Нацполіції з’явиться Дисциплінарний статут, який парламент ухвалив ще навесні. Основне нововведення документа – в разі проступку факт винності поліцейського більше не встановлюватиме його безпосередній начальник. Для цього з’явиться дисциплінарна комісія, куди увійдуть “сторонні” копи і члени громадських організацій. Міністерство охорони здоров’я обіцяє до кінця жовтня відкрити по всій країні п’ять кардіоцентрів в рамках Держпрограми розвитку центрів для лікування гострого інфаркту міокарда. При цьому до кінця десятого місяця року планується відкрити ще чотири центри (в Маріуполі, Чернівцях, Рівному та Тернополі).
Листопад
З 1 листопада зростуть тарифи за користування стаціонарними телефонами, які зростатимуть двома хвилями. Спочатку максимальна абонплата збільшиться з 43,85 грн до 51,3 грн на місяць. Потім другий етап зростання цін (до 55,92 грн) запланований на 1 січня 2019-го.
Вже 11 листопада набуде чинності закон про цифровий підпис, який дозволить ідентифікувати українців через Mobile ID і Bank ID. За допомогою цих технологій українці зможуть подавати звітність через інтернет, наприклад, до Пенсійного фонду, митниці. Також цифровий підпис дозволить отримувати онлайн-послуги в інших країнах Європи.
Нарешті, цього року Україна вперше відзначить нове свято – День десантно-штурмових військ ЗСУ. Це свято, нагадаємо, тепер відзначається 21 листопада – в річницю подій на Майдані, і прийшло на заміну Дню ВДВ 2 серпня.
Осінні візити: гості-кредитори і представник НАТО
Цієї осені очікується кілька візитів до України представників наших західних партнерів. Вже 6 вересня до нас приїде місія Міжнародного валютного фонду. У Мінфіні розповіли, що під час візиту обговорюватимуться не лише питання траншу, а й співробітництво після 2019-го. Пробуде місія тут до 19 вересня.
Також з 13 по 16 вересня до нас приїде спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер. У листопаді до Києва прибуде заступник генсека НАТО Алехандро Альваргонзалез. Він візьме участь в декількох конференціях – обговорюватимуть перспективи вступу України до Альянсу.
Ілля Требор
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас