На найбільше в Австралії кільцеве метро витратять 50 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На найбільше в Австралії кільцеве метро витратять 50 мільярдів

Світ
677
Уряд австралійського штату Вікторія оголосив про намір побудувати найбільшу в країні кільцеву підземну залізницю, вартість проекту становитиме 50 млрд австралійських доларів.
Про це повідомляє телекомпанія АВС.
“Це буде найбільшим проектом громадського транспорту в історії Австралії”, – заявив прем’єр-міністр штату Деніел Ендрюс, який представив проект громадськості.
Відповідно до плану 90-кілометрова кільцева дорога, що налічуватиме 12 станцій, поєднає основні бізнесові та наукові центри мегаполіса, включаючи університети Монаш, Дікін та Ла Троб, і дозволить пасажирам подорожувати між приміськими зонами без необхідності в’їжджати у місто.
Сьогоднішня мережа громадського транспорту Мельбурна є “моноцентричною”, оскільки всі маршрути йдуть до центру міста. Ідея проекту запозичена у Лондона і Токіо, де “поліцентричні” мережі метро та приміських поїздів.
Міністр транспорту штату Вікторія Джасінда Аллан зазначила, що початкове планування коштуватиме 300 мільйонів доларів, а будівництво буде розпочато у 2022 році. За її словами, нова лінія перевозитиме 400 тисяч пасажирів на день. За оцінками уряду Вікторії, будівництво буде завершено до 2051 року, і нова лінія стане найбільш завантаженою у штаті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас