Литва інвестує в розвиток аеропортів 700 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва інвестує в розвиток аеропортів 700 млн євро

Світ
157
Уряд Литви прогнозує інвестиції в розвиток аеропортів Вільнюса, Каунаса і Паланги в обсязі близько 700 млн євро до 2028 року.
Про це повідомляє уряд країни.
У країні планується зберегти мережу з трьох міжнародних аеропортів, які в майбутньому “можуть бути розширені за модульним принципом з забезпеченням безперервної роботи” і “без створення незручностей для пасажирів або авіакомпаній”, – говорить міністр транспорту Рокас Масюліс.
Дорожня карта стратегічного плану розвитку аеропортів Литви була представлена ​​на вчорашньому засіданні урядової комісії зі стратегічних проектів. Затвердити концепцію розвитку інфраструктури аеропортів планується в листопаді-грудні.
За словами прем’єра Саулюса Сквярняліса, при розвитку аеропортів важливо створити інтегровану транспортну інфраструктуру.
Він зазначив, що дана концепція погоджена з будівництвом залізниці Rail Baltica. Раніше у аеропортів і Литовських залізниць не було спільних проектів.
“Тільки інтегрована транспортна система істотно підвищить конкурентоспроможність Литви в масштабі регіону”, – вважає Сквярняліс.
У Вільнюському аеропорту планується до 2028 року завершити реконструкцію терміналів відправлення і прибуття.
Інтегрований з залізничною лінією Rail Baltica новий пасажирський термінал, де буде обладнана підземна залізнична станція, з’явиться в аеропорту Каунаса. Також тут розраховують розвивати діяльність з ремонту та технічного нагляду за літаками.
У Паланзі реконструюють злітно-посадкову смугу аеропорту.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас