Гаряча вода в Києві: коли включать і що для цього потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гаряча вода в Києві: коли включать і що для цього потрібно

Фондовий ринок
3218
До середини вересня в Києві буде гаряча вода за умови, якщо Кабмін виділить гроші на погашення боргу відповідно до досягнутого компромісом. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
За його словами, якщо буде погашена заборгованість держави перед “Київенерго” в розмірі 729 млн грн (за різницю в тарифах), це відкриє шлях для легітимного вирішення питання укладення угоди з НАК “Нафтогаз”.
У зв’язку з цим КМДА звертається до Кабміну із закликом внести зміни до урядової постанови, щоб закрити зобов’язання міста перед “Київенерго” за рахунок субвенції.
Відповідаючи на запитання, коли в столиці з’явиться гаряча вода, Пантелєєв зазначив, що планова дата укладення угоди – це 15-16 вересня. Приблизно в цей час почнуть підключати котельні і відновлять постачання гарячої води в будинки.
У 2017 році столична влада вирішила припинити співпрацю з ПАТ “Київенерго”, а весь його комплекс 1 травня поточного року був переданий новому підприємству “Київтеплоенерго”. Очікувалося, що комунальне підприємство успадкує дебіторську і кредиторську заборгованості компанії. Проте 19 липня Господарський суд Києва відмовився замінити “Київенерго” на “Київтеплоенерго” як відповідача у справі боргових зобов’язань “Київенерго”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас