Прокуратура вперше відкрила кримінальне провадження за перешкоджання діям Рахункової палати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура вперше відкрила кримінальне провадження за перешкоджання діям Рахункової палати

Казна та Політика
413
За фактом невиконання чиновниками Мінфіну законних вимог члена Рахункової палати щодо аудиту витрачання 6,2 млрд грн бюджетних коштів розпочато кримінальне провадження.
Про це повідомив заступник Голови Рахункової палати Андрій Майснер.
“27 серпня 2018 року прокуратура міста Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості і зареєструвала кримінальне провадження за фактом перешкоджання члену Рахункової палати в організації та проведенні державного аудиту та невиконання законних вимог вищого органу державного фінансового контролю з боку окремих чиновників Мінфіну”, – вказано в повідомленні.
Йдеться про аудит ефективності витрачання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій, яка за період, що підлягав аудиту, досягла 6,2 млрд грн.
За організацію і проведення аудиту відповідає член Рахункової палати, який і звернувся із заявою про правопорушення в ГПУ.
Це перший прецедент кримінального провадження у ст.351-1 (Перешкоджання діяльності Рахункової палати) в частині невиконання законних вимог члена Рахункової палати.
Також керівник контрольної групи Рахункової палати склав протоколи про адміністративне правопорушення на двох високопоставлених чиновників Мінфіну по ст.188-19, матеріали за якими направлені до суду.
Звіт про результати аудиту буде розглядатися і затверджуватися на засіданні Рахункової палати 28 серпня 2018 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас