Nissan приступила до виробництва першого електромобіля для китайського ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan приступила до виробництва першого електромобіля для китайського ринку

Технології&Авто
281
Японська автомобілебудівна компанія Nissan Motor Co. в понеділок оголосила про початок виробництва першого електромобіля, призначеного спеціально для китайського ринку.
Очікується, що нова модель дозволить Nissan підвищити продажі в Китаї.
Електромобіль на основі компакт-кара Sylphy складається на заводі спільного підприємства Nissan і Donfeng на півдні Китаю. Наступного року Nissan розраховує вивести на ринок більш бюджетну версію.
За оцінками Nissan, до 2022 року третина автомобілів компанії, що продаються в Китаї, буде працювати на електриці.
Китай, який є світовим лідером з продажу автомобілів, набуває все більшої значущості для японських автовиробників, які будують плани випуску машин як з бензиновими, так і електричними двигунами з урахуванням особливостей китайського ринку.
США все ще залишаються найбільшим закордонним ринком для трьох провідних японських автоконцернів – Toyota, Nissan і Honda, проте значимість таких продажів поступово знижується, в тому числі через торговельну політику адміністрації американського президента. Якщо тенденція не зміниться, продажі японських автомобілів у Китаї незабаром обженуть обсяги збуту в США.
У 2017 році Nissan продала в США 1,59 млн автомобілів, в Китаї – 1,52 млн, для Honda китайський ринок склав 28% міжнародних продажів проти 30% на американському ринку. У Toyota розбивка виглядає дещо інакше: в США продажі становили 2,43 млн машин, а в Китаї лише 1,29 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас