Нафта стабільна в очікуванні даних про запаси в США, Brent торгується біля $76,2 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта стабільна в очікуванні даних про запаси в США, Brent торгується біля $76,2 за барель

Енергетика
58
Ціни на нафту еталонних марок слабо змінюються в ході азіатської сесії у вівторок і торгуються на максимумах з липня на очікуваннях скорочення запасів вуглеводнів в США.
Ціна жовтневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:06 МСК зменшилася на $0,05 (0,07%) – до $76,16 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $0,39 (0,51%) – до $76,21 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $0,05 (0,07%) – до $68,82 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $0,15 (0,22%) – до $68,87 за барель.
Офіційний звіт міністерства енергетики США про запаси палива в країні буде оприлюднений в середу, а в ніч з вівторка на середу свої дані представить Американський інститут нафти (API), що збирає інформацію на добровільній основі.
Експерти в середньому прогнозують, що минулого тижня запаси нафти в Штатах скоротилися на 1,5 млн барелів.
Минулого тижня Міненерго США повідомило про падіння нафтових запасів на 5,84 млн барелів.
Разом з тим новина про підписання нової торгової угоди між США і Мексикою підвищила оптимізм ринку в цілому і збільшила попит на ризикові активи, включаючи сировину.
При цьому головний радник президента США Дональда Трампа з питань економіки Лоуренс Кадлоу в інтерв’ю телеканалу Fox заявив, що Д. Трамп хоче укласти “гарну угоду” з Канадою і США також “готують дещо” для ЄС.
“Той факт, що Штати підписали нову угоду з Мексикою, підвищує загальний настрій ринку, – говорить аналітик Kiwoom Securities Ан Є Ха. – Запаси палива в США останнім часом демонструють підвищену волатильність, однак їх падіння минулого тижня дозволяє припустити, що попит усе ще високий”.
Тим часом агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела повідомило, що влада Саудівської Аравії надала держкорпорації Saudi Aramco концесію на розробку вуглеводневих ресурсів країни терміном на 40 років. За словами джерел, цей захід було здійснено в межах підготовки до IPO компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас