НАБУ відкрило понад 70 справ через недостовірні дані в деклараціях (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ відкрило понад 70 справ через недостовірні дані в деклараціях (інфографіка)

Казна та Політика
335
Національне антикорупційне бюро зареєструвало 72 кримінальні провадження за фактом внесення недостовірних даних в електронні декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування. Загальна вартість незадекларованого майна, виявленого детективами, перевищила 750 мільйонів гривень, повідомили у прес-службі НАБУ.
Більшість суб’єктів декларування, щодо яких відкриті кримінальні справи, це народні депутати (30% виробництв), судді (18%) і працівники прокуратури (10%).
НАБУ відкрило понад 70 справ через недостовірні дані в деклараціях (інфографіка)
Двом особам повідомили про підозру за ст. 366-1 Кримінального кодексу (незаконне збагачення). Ще відносно п’ятьох фігурантів, в тому числі, щодо голови Державної аудиторської служби, розслідування завершено, і справи направлені до суду.
Серед труднощів, які перешкоджають успішному розслідуванню справ за згаданою статтею, в НАБУ називають недосконалість законодавства та відсутність судової практики. Оскільки незаконне збагачення не є, згідно з Кримінальним кодексом, злочином, детективи обмежені у застосуванні інструментів збору інформації. Треті особи, на яких декларанти оформлюють майно, практично ніколи не йдуть на співпрацю зі слідством.
У НАБУ також вказали на недостатньо продуктивне співробітництво з Національним агентством із запобігання корупції: з 39 запитів на проведення повної перевірки щодо декларантів НАЗК відповіло лише на вісім.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас