Чиновників Дніпропетровського облавтодору звинувачують у привласненні 3 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновників Дніпропетровського облавтодору звинувачують у привласненні 3 млн гривень

Кримінал
159
Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції і обласна прокуратура передали до суду матеріали справи з обвинувальним актом стосовно посадових осіб облавтодору, які в 2017 році заволоділи бюджетними коштами у сумі 3 млн гривень.
Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Нацполіції України.
В ході проведення комплексу слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що організована група складається з чотирьох осіб, які, зловживаючи службовим становищем, завдали збитків місцевому бюджету.
“В ході кримінального провадження оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції встановили, що шляхом підробки документів посадові особи ДП “Дніпропетровський облавтодор” у 2017 році заволоділи бюджетними коштами в сумі понад три мільйони гривень”, – йдеться в повідомленні.
У поліції розповіли, що чинні на той час чиновники склали завідомо неправдиві приймальні акти про виконання робіт з ремонту доріг Дніпропетровської області та акти витрачених на це матеріалів.
Прокуратура Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України.
26 червня учасникам злочинної групи повідомили про підозру і було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас