Кияни заборгували за спожиту електроенергію 400 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни заборгували за спожиту електроенергію 400 млн грн

Казна та Політика
363
Станом на 1 серпня столичні споживачі заборгували ДТЕК Київські електромережі за електроенергію майже мільярд гривень, у тому числі населення – 400 мільйонів гривень.
Про це йдеться у прес-релізі компанії.
“Борг столичних споживачів електроенергії на 1 серпня 2018 року становить майже 1 млрд грн. Серед найбільших боржників – населення та підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності. Зокрема, борг населення за спожиту електричну енергію сягнув 400 млн грн”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що юридичні особи заборгували за електроенергію 472 млн грн, в тому числі найбільший боржник ПАТ АК “Київводоканал”: за вісім місяців 2018 року це підприємство збільшило заборгованість з 104 млн грн до 290 млн грн.
У ДТЕК, що належить олігарху Рінату Ахметову, підрахували, що загальний борг Києва за спожиту електроенергію у двічі більший, ніж обсяг затвердженої Інвестиційної програми ДТЕК Київські електромережі на 2018 рік, та в 10 разів більший, ніж сума коштів, які мають бути спрямовані на ремонтні роботи. Кошти на виконання інвестиційної програми, модернізацію та ремонтні роботи є часткою тарифу для споживачів, який щорічно встановлює регулятор (НКРЕКП).
Енергопостачальна компанія закликає клієнтів своєчасно розраховуватися за спожиті послуги та не накопичувати борги, оскільки регулярна затримка в оплаті може привести до зупинення реалізації інвестиційних та ремонтних програм.
“Таким чином, накопичена самими ж киянами та київськими комунальними підприємствами заборгованість ставить під загрозу якість та стабільність електропостачання столиці”, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас