Не тільки Шулявка: у Києві побудують нову автомобільну розв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не тільки Шулявка: у Києві побудують нову автомобільну розв'язку

Казна та Політика
1512
Столична влада взялася за вирішення транспортної проблеми, особливо для жителів спального району Оболонь та міста-сателіта Вишгород. На сайті Prozorro 16 серпня комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила тендер на розробку проекту будівництва багаторівневої розв’язки на перетині вул. Богатирська (з’єднує Київ з Вишгородом) та вул. Полярна, що веде від Оболоні до Мінського масиву.
Автомобілісти, які щодня перетинають завантажене перехрестя, не з чуток знають про багатокілометрові затори, які збираються тут в години пік. Однак досі міська влада не виявляла інтересу до проблемних ділянок, незважаючи на той факт, що тут постійно трапляються масштабні ДТП.
Чому на нього звернули увагу зараз – незрозуміло. Однак новина, звичайно, сподобається киянам, чий маршрут пролягає через перехрестя.
У тендерній документації чиновники вказують, що переможець тендеру повинен буде підготувати мінімум три варіанти неодмінно багаторівневої розв’язки, яка дозволить розвести потоки транспорту, що перетинаються. А також подбати про пішоходів та велосипедистів – для них потрібно передбачити окремі рішення.
В результаті роботи інженерів, містобудівна комісія повинна буде отримати деталізовані макети кожного технічного рішення, а також оцінку строків і вартості реалізації кожного проекту. Після голосування чиновники визначать найкращий варіант, і тільки потім будуть проводити тендер на пошук виконавця.
Втім, дочекатися розв’язки кияни і жителі передмістя в найближчі два роки точно не зможуть. Тільки на проведення експертизи та підготовку документації підряднику виділяють 23 місяці.
Бюрократичні зволікання і пошук будівельної компанії займуть ще кілька місяців. В результаті при найоптимістичнішому сценарії, покататися без заторів тут можна буде через 3-4 роки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас