Тривожна кнопка, вогнегасник, аптечка: Києву готують нові зупинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тривожна кнопка, вогнегасник, аптечка: Києву готують нові зупинки

Казна та Політика
793
У Києві настає масштабна заміна старих зупинок транспорту на сучасні зупинкові комплекси.
Близько 900 таких павільйонів планують встановити протягом цього року і в наступному, пише “Сьогодні”.
Згідно з проектом, всі нові зупинкові комплекси будуть єдиного типу. Кожен буде складатися зі скляної антивандальної конструкції з дерев’яною лавою і кіоском, причому торгівля алкоголем в ньому буде заборонена.
Зупинка буде обладнана тривожною кнопкою, вогнегасником, аптечкою першої медичної допомоги, електронним табло з інформацією про рух транспорту, ливневками, тактильною плиткою для людей, що мають проблеми із зором, сміттєвими урнами і паркувальними стовпчиками.
Облаштовувати зупинкові комплекси будуть за кошти інвестора.
“Інвестор буде зобов’язаний підтримувати зупинний комплекс в належному стані та усувати всі поломки за свій рахунок”, – розповів “Сегодня” радник мера Києва Дмитро Білоцерківець.
Крім нових зупинкових комплексів до кінця цього року Київ поповниться тридцятьма скляними павільйонами очікування (накриття і лавка, без торгової точки). Тендер на їх установку було проведено на сайті держзакупівель Prozzoro, загальна вартість – майже 6 млн грн.
Згідно з документацією, кожна конструкція матиме “кишеню” для розміщення схем маршруту транспорту і оснащена освітленням. Гарантійний термін на металеві складові – не менше 5 років.
Що стосується скляних стін і даху, то вони повинні бути з міцного загартованого скла. Адже при всій “антивандальності” вони постійно страждають від рук вандалів. За даними департаменту транспорту КМДА, з 2016 року розбиті 73 конструкції з сотні встановлених.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас