Київ закупить снігоплавильних машин на 31 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ закупить снігоплавильних машин на 31 млн грн

Казна та Політика
677
Київ освоює сучасні технології боротьби зі снігом — на майданчику Prozorro комунальна корпорація «Київавтодор» проводить тендер на закупівлю двох одиниць мобільних снігоплавильних машин вартістю до 31,48 млн грн.
У техвимогах міські служби вказують, що техніка повинна забезпечувати плавлення в обсязі до 60 тонн на годину при температурі навколишнього повітря -1°С. Або до 50 тонн на годину в десятиградусний мороз. Техніку підрядник повинен буде поставити в термін до 45 днів у Печерський і Шевченківський райони – центр столиці.
Проблема вивезення снігу в Києві насправді стоїть гостро. Завали вивозять на спеціальні полігони за десятки кілометрів, на що витрачають істотні ресурси. Причому найбільші труднощі відчувають як раз центральні частині міста, де через щільну історичну забудову альтернативи вивезенню снігу просто немає.
Очевидно, що нова техніка дозволить комунальникам оперативно прибирати завали і знизить витрати.
Плавити сніг у спеціальних машинах теж аж ніяк недешево. Запитана комунальниками техніка в режимі плавлення «з’їдає» 350 літрів дизпалива на годину. За нинішніми цінами це еквівалентно 10,3 тис. грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас