У Києві планують замінити 12 тис. звичайних світильників на енергозберігаючі, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві планують замінити 12 тис. звичайних світильників на енергозберігаючі, - КМДА

Казна та Політика
200
У поточному році в столиці планують замінити близько 12 тис. світильників вуличного освітлення на LED.
Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.
“За підрахунками експертів, Україна витрачає на вуличне освітлення в 1,7 разу більше, ніж європейські держави, – коментує Дмитро Давтян. – І це при тому, що і в Європі ситуація з переходом на LED-лампи неідеальна. Так, 50% витрат на електроенергію в ЄС досі припадає саме на вуличне освітлення”.
Він нагадав, що п’ять років тому, в 2013 році, в ЄС вийшла директива, за якою до 2020 року країни Євросоюзу зобов’язані скоротити споживання електроенергії для вуличного освітлення на 20%.
“В Європейському Союзі зараз два лідери: Австрія і Німеччина. У цих країнах встановлюють не просто LED-лампи, а “розумні” ліхтарі з LED-освітленням. Вони допомагають знайти вільні місця на парковці або змінити профіль світла. В цьому напрямку рухається Фінляндія, і навіть в Румунії цілі квартали великих міст переводять на сучасний вид освітлення”, – розповів заступник голови міськдержадміністрації.
Разом з тим, він зазначив, що поки що в Європі немає міста, яке б на 100% перейшло на LED-лампи.
“Якщо говорити про Київ, то із загальної кількості світильників, які перебувають на балансі КП “Київміськсвітло” (а це 135 940 одиниць), майже 4500 – LED. Плани на поточний рік амбітні, але цілком досяжні для реалізації”, – вважає Дмитро Давтян.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас