За 7 місяців ДФС виявила понад 4 тисячі неофіційно працевлаштованих працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 7 місяців ДФС виявила понад 4 тисячі неофіційно працевлаштованих працівників

Казна та Політика
265
За січень-липень 2018 року Державна фіскальна служба виявила 4,2 тис. неофіційно працевлаштованих працівників.
Про це йдеться в повідомленні служби.
З початку 2018 року органами ДФС при перевірці суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, виявлено порушення податкового законодавства у 47% перевірених платників.
За результатами перевірок порушникам донараховано до сплати до бюджетів майже 607 млн ​​гривень податку на доходи фізичних осіб, 167 млн ​​гривень єдиного внеску та 26 млн гривень військового збору.
Зазначається, що за рахунок вжитих заходів податкового контролю було виявлено 4,2 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцями без оформлення трудових відносин.
Фахівці служби беруть участь у робочих групах з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади.
Під час рейдів здійснюється обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних і фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності.
Крім того, з роботодавцями проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання податкового законодавства.
“Завдяки цьому за 7 місяців поточного року роботодавцями додатково укладено 24,8 тис. трудових договорів з найманими працівниками”, – констатує ДФС.
За січень-липень 2018 року до державної реєстрації залучено 8,8 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність неофіційно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас