Amazon відкриє власну клініку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon відкриє власну клініку

Фондовий ринок
435
Перша клініка Amazon з’явиться в Сіетлі. Зараз менеджери активно обговорюють формат. Імовірно, на старті проекту вона буде приймати лише обмежену групу працівників компанії. Але інтерес компанії Джеффа Безоса до ринку медичних послуг та препаратів набагато ширший.
Якщо проект остаточно схвалять, то перша клініка займе частину офісу Amazon в Сіетлі ще до кінця нинішнього року. Ймовірно, для цього наймуть невелику групу лікарів, які в рамках пілотної програми будуть обслуговувати деяких співробітників компанії. На початок 2019 року планують збільшення кількості клієнтів корпоративної клініки.
В Amazon впевнені, що постійний доступ до лікарів, профілактичні обстеження, рекомендації по дієті — шлях до того, щоб зберегти співробітників здоровими і ефективними. Щоправда, невідомо, чи будуть допускати в ці клініки десятки тисяч складських робітників компанії.
Менеджери Amazon називають формат власної клініки більш ефективним, зазначаючи, що традиційні медустанови і страхові компанії США сильно завищують ціни на медицину, роблячи її менш доступною.
У січні Amazon оголосила про партнерство з J. P. Morgan Chase і компанією Уоррена Баффета Berkshire Hathaway для покращення медицини і зниження витрат на неї. Управляти спільним підприємством призначили відомого американського хірурга Атула Гаванде. Він виступає апологетом ідеї про те, що постійний медичний догляд — головне досягнення сучасності.
Відразу два джерела, знайомих з перебігом проекту, анонімно розповіли CNBC, що медичні питання обговорюються серед керівництва вже давно. Спочатку мова йшла про послуги сторонніх медичних операторів. Так вже роблять багато ІТ-компаній США. Але ідея зайнятися цим самим здалася команді Джеффа Безоса перспективнішою.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас