Facebook, Snapchat і Twitter фіксують скорочення аудиторії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook, Snapchat і Twitter фіксують скорочення аудиторії

Фондовий ринок
437
Скандали з витоком даних 50 млн користувачів і поширенням фейкових новин в ході президентської виборчої кампанії в США негативно позначилися на аудиторії соціальної мережі Facebook. Незважаючи на приріст користувачів у світі, мешканці Європи виявилися менш лояльними до соцмережі.
Порівняно з I кварталом кількість щоденних користувачів скоротилася на 3 млн осіб до 279 млн.
Згідно з прогнозами аналітиків, Facebook також зіткнеться з втратою користувачів у Британії та США. Очікується, що понад 3 млн осіб у віці до 25 років залишать платформу або припинять її використання на регулярній основі до кінця поточного року.
В кінці липня Snapchat — сервіс для обміну фото і відеоповідомленнями, що зникають — також представив фінансову звітність, в якій вперше в історії компанії був зафіксований відтік аудиторії.
Так, в I кварталі поточного року кількість щоденних користувачів Snapchat становила 191 млн осіб, у II кварталі — 188 млн користувачів.
Головною причиною зниження інтересу став новий дизайн додатка, запущений в листопаді минулого року. Тоді сервіс впровадив кілька оновлень, додав розділ «Історія» (Our Story) та пошук, відокремивши публікації друзів від іншого контенту.
Передбачалося, що зміни дозволять залучити більше рекламодавців і зробити сервіс зрозумілішим для аудиторії. Однак сподівання компанії не виправдалися: користувачі стали висловлювати своє невдоволення і навіть створили петицію, яку підписали майже 1,3 млн осіб.
Сервіс мікроблогів Twitter також відзвітував про скорочення користувачів. Якщо в I кварталі їх кількість досягала 336 млн осіб, то за підсумками II — на 1 млн менше. Причому платформу підвела власна чесність: за даними газети The Washington Post, щодня адміністрація сервісу блокує близько 1 млн фейкових і агресивних акаунтів.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас